KreStoffer
 
 

Arne & Carlos

Her er vores varer
  FAKTA
136 sider
Vejl. pris: 299 kr
Køb bogen her 
Fjerde bog fra Arne & Carlos - Nu skal der strikkes og hækles i haven    
Endnu et stensikkert hit til alle strikkeglade danskere - fyldt med skønne opskrifter og flotte billeder    
     
Endnu et overfødighedshorn af inspiration og opskrifter fra de norske strikkeguruer Arne & Carlos - Denne gang inviteres du med en tur i haven, hvor du vil se blomster og sommerfugle blive til dækservietter, bordskånere, siddeunderlag og meget mere.     
     
Mange af projekterne i bogen er strikket i rillestrik, der kan strikkes af alle, som kan strikke ret - Mød Magnus Havemus, Hippi-pigerne på picnic og Humblebimanden, der flyver rundt fra blomst til blomst. Du får også opskrifter til store dejlige tæpper hæklet eller strikket i restgarn - Du kan købe bogen her    
     
   
     
     
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------    
     
     
Kunne du tænke dig at strikke dejlige dukker til børn og børnebørn - eller dig selv?    
 
Se
 vores Arne & Carlos' bøger 
nu på dansk
     

Alder.: ½ år og opefter (som voksen er de bare piv sjove at lave)
Materialer.: Strikkepinde, hæklepinde, garn, fyldevat, og andre småting efter behag
Opskrifter dukker.: Hentet fra bogen ”Dukker” med Arne & Carlos (kan strikkes i Sandnes Smart eller Karisma fra Drops)
Pris.: Kan laves for ca. 100,- inkl. Garn og fyldevat.

   
     
     
Hvem er Arne & Carlos?    
 

 

Foto: Dennis Lehmann    

Artikel fra AOK 5-12-2011

Hvis du ikke i forvejen kender Arne & Carlos har vi fundet en artikel der fortæller lidt om hvem de er og hvad de laver - De har også været på TV med deres sjove kugler...

Designduoen og kæresteparret, Arne & Carlos, strikker julekugler og viser i en ny bog, at det faktisk er cool at hive strikketøjet frem. Også trods en del lumre kommentarer omkring deres kugler.

»Grab life by the balls.« Det er netop, hvad det norske kærestepar, Arne Nerjordet og Carlos Zachrison, har gjort. De er ophavsmænd til, at det denne jul er hipt at strikke julekugler – sågar blandt mænd verden over, der har oprettet strikkeklubber for at lære sig kunsten.
 
Også modehuset Comme de Garcons er så vilde med det strikkede julepynt, at de uldne kugler er en del af deres butiksudsmykning. Hypen omkring de norske, strikkede julekugler kommer i kølvandet af duoens bog »Julekugler«, som instruerer læseren i, hvordan den optimale kugle bedst kreeres, og som samtidig afslører 55 julemønstre, man selv kan strikke efter.
 
Bogen er for længst blevet et kæmpe forretningseventyr for designduoen Arne & Carlos, der i disse uger rejser rundt på alverdens bogmesser og viser deres kugler frem. MS møder det strikkende par på bogmessen i Forum, hvor de to nordmænd på henholdsvis 38 og 40 år sidder med strikkepinde og nogle halvfærdige kugler mellem hænderne.

I luftrummet omkring deres hoveder dingler færdige versioner af deres egne designs. Parret ligner hinanden med briller, strikkepinde og grå stænk i håret, men kuglerne, de hver især strikker, har forskellige farver.

Idéen til strikkede julekugler voksede frem ved et tilfælde. Siden 2002 har de selv designet tøj, som de har solgt under navnet Arne & Carlos. Gennem årene begyndte de at fokusere mere og mere på strik, og har, efter eget udsagn, sat gang i den bølge af strikketrøjer og strikkede halstørklæder, der har domineret modebilledet i de senere år.
 
Deres kollektioner har fundet vej til anerkendte modebutikker som danske Henrik Vibskov og Urban Outfitters for blot at nævne nogle få, og i 2008 spurgte designhuset Comme de Garcons, om ikke Arne & Carlos kunne lave en julekollektion. Som supplement til tøjet sendte de nogle julekugler med, som ejeren af designhuset, Rei Kawakubo, blev fuldstændig forblændet af.
 
Kuglerne blev efterfølgende hængt op i Comme de Garcons butikker i Tokyo, Hong Kong, London, Paris og New York. »Vi besøgte Paris for at se kuglerne og så, at de var til salg for 100 euro stykket! Det var jo helt vildt, for når vi sendte et design til Peru, hvor de blev strikket på maskiner, kostede de kun ti euro stykket,« siger Carlos, mens Arne nikker samstemmende og fortsætter: »Så vi tænkte: »Hvordan kan vi gøre det her stort?« Måske med en bog, så alle, der har lyst, selv kan strikke dem i stedet for at betale 100 euro.«
 
Arne & Carlos har mistet overblikket over bogsalget, men der er ingen tvivl om, at kuglerne er et kæmpe hit. Bogen har solgt 100.000 eksemplarer og toppet bestsellerlister i Norge, Finland og Holland. Men mest opsigtsvækkende er det, at det ikke kun er gamle damer, der strikker.

»Det er blevet hipt at strikke. I snowboard- og skatermiljøer strikker mange deres egne huer og halstørklæder, fordi det er federe at have noget, man selv har lavet. Man kan også se tendensen på blogs, hvor folk uploader deres egne strikkemønstre, så andre kan se dem og kommentere dem,« siger Arne.
 
Carlos uddyber: »At strikke har været umoderne i lang tid, men nu er det blevet en modtrend til den digitale verden, vi lever i, hvor unge er vokset op med computerspil, YouTube og smartphones. Følelsen af at finde noget unikt eller skabe noget har en særlig værdi. Det er i dag federe at købe autentisk secondhand-tøj end tøj fra H&M. Da vi var i Brooklyn, så vi folk, der sad hjemme og lavede is med organisk producerede grøntsager, og vi besøgte markeder, hvor folk udelukkende solgte hjemmelavede ting.« Så når man selv strikker, bliver man gladere for sine kugler? Arne & Carlos slår ud i et stort grin. »Ja, præcis.«
 
Hjemmestrik er også hot i Danmark med strikkeklubben »Kaffeslabberas« – en gruppe ældre damer fra Amager, hvis strikkreationer er blevet et hit hos designere. Det har blandt andet resulteret i, at de har optrtådt på forsiden af den britiske avis, The Guardian. Arne & Carlos ved godt, at de sælger andet end bare strikkedesigns. De sælger en livsstil og er kommet langt med at bruge humor som en måde at brande sig selv på.
 
»Vi tager ikke os selv så højtideligt, men vi har en oprigtig interesse for at strikke. Jeg har strikket, siden jeg var fire år gammel, så det er ikke et mediestunt. I Tyskland tror mange, at vi er falske, og det hele er et opfundet image. Da vi var der, følte vi os som en kunstinstallation, mens vi strikkede, for folk var helt chokerede, da de så os,« siger Carlos, der pludselig fumler med garnet.
 
Han har lavet en lille strikkefejl i sin kugle. Arne, der er den bedste strikker af de to, viser ham hurtigt, hvad der er galt. »Tak, min søde,« responderer Carlos. Bogen »Julekugler« har da også ledt til mange sjove historier. Arne & Carlos måtte takke pænt nej, da en fotograf på et tidspunkt spurgte, om de ikke kunne tage kuglerne i munden. I USA sagde en mand: »I er meget generøse med jeres kugler. Man får ikke kun lov til at se dem, men også at røre dem.«
 
Bliver I aldrig trætte af al den fokus på kugler? »Jo. Ind imellem. I Norge blev vi endda bedt om at lave en bog, der hed »Påskekugler«. Det begyndte som en hobby, men nu er det i højere grad business. Vi går dog også ind i nye projekter. Vi har lavet en bog, der hedder »Strikkedukker«, hvor man kan lære at strikke dukker.

 

 Arne & Carlos på morgen TV - fredag d. 23 marts 2012


Se også udsendelsen om Arne & Carlos der strikker julekugler

     
Den har ført til, at vi skal til USA og lave en workshop under navnet »Balls and Dolls«, hvor vi skal lære folk at strikke dukker og kugler,« fortæller de i munden på hinanden. Alle rejserne har været hårde for de to nordmænd, der har været på turné siden 5. september, og efter Danmark mangler de stadig at besøge Stockholm, Paris og London. De savner begge deres hjem – en ensomt beliggende jernbanestation nord for Oslo – og afslapning i juletiden.

»Når vi strikker derhjemme og laver designs, kobler vi af. Det er nærmest meditativt. I Norge er der hyggeligt i julen, når sneen kommer, for den giver os lys i mørket,« siger Arne, og Carlos supplerer: »Hvis vi havde et valg, ville vi helst sidde hjemme ved pejsen, strikke og have det gøy. Alle har en indre Elvis Presley, som i julen kommer ud i et hav af glitter og pailletter.«
   
     
Der er ingen produkter i denne kategori.

Tilmeld nyhedsbrev
Line2Line K2247      Line2Line J467      Line2Line K2226      Tynn Silk Mohair garn fra Sandnesgarn
 
Sociale medier
Facebook                      Følg os på Instagram 
Følg os på Facebook Følg os på Instagram 
    
 
Åbningstider: Man-fre: 10-17 / Lør: 10-13  (læs mere om åbningstider her)
 
                    OM OS                  BETINGELSER                  SERVICES                  SYSKOLEN                   KreStoffer
 Om KreStoffer Handelsbetingelser Kontakt os
 Sykurser Klokkestøbervej 12
 Find vej til butikken Fragt og levering Spor din pakke
 Undervisere 5230 Odense M
 Ledige stillinger Returpolitik Nyhedsbrev   Tlf: 6591 1909
 Historie Datasikkerhed Textilbehandling   webshop@krestoffer.dk
 Trustpilot - bedøm os   Gavekort     
          
          
          
 Copyright © since 1992 KreStoffer All Rights Reserved.
 
Betal med Dankort, Visa Electron, Visa, MasterCard og MobilePay